BIOGRAFIE

Op 27 april 1974 werd Liv Van Aelst geboren in Antwerpen.

Reeds op jeugdige leeftijd had de theatermicrobe haar te pakken. Ze studeerde dwarsfluit aan de academie van Hoboken en volgde acteerlessen in de toneelklas van Herbert Flack. Ze trok naar het Conservatorium van Brussel waar ze haar studies in de toneel afdeling mocht beginnen. Maar na dat eerste jaar werd snel duidelijk dat haar passie zingen was. Ze studeerde jazz en lichte muziek aan het Conservatorium van Antwerpen en kreeg les van o.a. Judy Niemack (USA), Silvia Droste (D), Jeanne Lee (USA) en Katrien Druyts (B).

Haar theaterdebuut maakte ze in het Koninklijk Jeugdtheater (KJT) waar ze rollen vertolkte in Mathilda en De Golf. In het Theatergezelschap Ivonne Lex (TIL), later Kunstencentrum Vlaams Fruit, speelde ze mee in Puzzels, 8 vrouwen, Blauwbaard en Rauw. Voor het Educatief Theater Antwerpen speelde ze mee in The best of ETT (English teaching theatre), een schoolvoorstelling waarbij de acteurs de leerlingen de Engelse taal op een ludieke manier proberen aan te leren. En bij Compagnie Lowie stond ze op de planken in De bemoeial.
Verder speelde ze mee in de musicals De tovenaar van Oz, Camelot, Oliver! En Ben X (Music Hall), Sneeuwwitje, Assepoester, Pinokkio, De spektakelmusical 14-18 (Studio 100), Guys & Dolls (De Nieuwe Horizon), Ben, de musical (NV Ben), Domino, de musical (Vmma), de hoofdrol in Jane Eyre (De Speling) en recent nog Zuster Josephine in Nonsens bij Event Team.

Van 1996 tot 2014 was ze één van de vaste backings bij de Night of the Proms waarmee ze elk jaar een reeks concerten had in België, Nederland, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Polen, Zweden en het laatste jaar ook in de USA. Zo heeft ze met tal van artiesten samen het podium gedeeld. Joe Cocker, The Simple Minds, Zucchero, Wet Wet Wet, Lisa Stansfield, The Pointer Sisters, Cindy Lauper, Shaggy, Donna Summer, Seal, Texas, Ike Turner, Chic, Roxette, e.v.a. zijn geen onbekenden voor haar.
Ze tourde zowat de hele wereld rond met de Duitse rockgroep The Scorpions en deed een Europese tour met de Amerikaanse band Deep Purple.

In Vlaanderen deed ze backing vocals bij tal van artiester; Gunther Neefs, Jo Vally, Natalia, De Romeo’s, Wim Soutaer, Jean Bosco Safari, Reborn, Udo, Sandrine, Sarah, Roel Vanderstukken, Stan Van Samang, Paul Michiels, Eline e.a. en zong ze mee in producties als My First Night, Ann Christy 20 jaar later, Disney in concert, Strato-Vani, Musicals from the heart, Vtm Zomertour, The Rose, Wat de klant eet schaft de pot (educatief muziektheater voor bedrijven), Bond in concert, Hotel Vocal & Puur in het Fakkeltheater.

Op tv dook ze als backing vocal wel eens op in programma’s als Die goldener kamera (ARD), Tien om te zien (VTM), Hitkracht, Aan tafel, De laatste show, Swingpaleis, Tour 2005 (VRT), Palm live café (VT4), Symphonic Show (FR2).
Ze maakte in de beginperiode het succes mee van de Lollies, de band van Mark Tijsmans, die later de Ketnetband werd. Toen Mark stopte nam Liv samen met Erik Baranyanca de lead zang over.
Samen met Goele De Raedt en Daisy Thys richtte ze in 2007 haar eigen meidentrio BREEZZZ op; een coverband met live muzikanten én ambiance verzekerd!
Op tv speelde ze gastrollen in Spoed, Sara, Familie, Skilz, Overspel in de liefde, Binnenstebuiten, Alles uit liefde, eindigde ze 3e in Op zoek naar Maria en verleende haar stem voor tal van reclamespots, voice over op Vtm en op Ketnet voor de series The Ranch, Kapitein Sabeltand en de animatiefilms Rio 2, Manolo’s magische reis, Paddington en Alvin & the Chipmunks 4.

Begin 2006 werd ze door de bezoekers en organisatie van Radiovisie verkozen tot Radio Babe 2005, dé zwoelste stem van Vlaanderen. Dit won ze door haar presentatie op de stadszender Be One, later Exqi FM. Nadien stapte ze over naar Antwerpen FM en later volgde Nostalgie.